Boverkets ambitioner är för låga!

Mer än 40 procent av eleverna har skolgårdar som är mindre än Boverkets rekommendationer. Det visar den kartläggning som SCB gjorde här om året. Sämst är skolorna i storstäderna, skriver Boverkets Anders Sjelvgren och Per Nilsson, ordförande i Kommittén för främjande av ökad fysisk aktivitet, i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Men Tobias Olsson, förbundsdirektör för Sveriges Arkitekter menar att Boverkets ambitioner är för låga – hårdare regler krävs. Det skriver han i en replik och menar att det gäller också förskolegårdarna. BUMS applåderar initiativet.

Boverkets ambitioner är för låga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s