Smygande förändringar i förskolan

Nya förskolor förläggs inte bara till trånga, mörka innegårdar (ex. Marievik) utan vi ser även att befintliga välfungerande förskolor får ge plats för nya stora förskolor utan att gårdens storlek utökas och att mindre förskolor läggs ner. Som Trekantens förskola i Liljeholmen – med två välfungerande avdelningar – som nu ska läggas ner.
Bums protesterar mot detta i en skrivelse till ledamöterna i Hägersten–Älvsjö stadsdelsförvaltning. Till skrivelsen har Clarissa Kugelberg i Bums bifogat en fördjupande bakgrund där hon även uppmärksammar Sisabs koncept för nybyggda förskolor – med upp till 144 barn i samma byggnad och avsevärt krympande yta per barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s