Visst går det skapa lustfyllda utemiljöer för barn!

I en tid när förskolornas barngrupper växer i storlek och barnen måste trängas på allt mindre yta utomhus – med plastgräs och plastgranulat ­– är det viktigt att hitta de positiva exemplen. Så BUMS åkte till Örebro där man av stenar, stockar, sand, schaktmassor och vatten byggt fantasifulla landskap där barn kan klättra, balansera, hoppa, skutta, bygga kojor…
En tryckt vägledning har också tagits fram, ”Hållbara lekmiljöer i staden”, med en rad exempel på sådant som befrämjar leklusten. Och för att citera Albert Einstein: ”Lek är den högsta formen av vetenskap.”
Läs Kerstin Wickmans reportage från Örebro här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s