Så kan lekplatsen Rovfågeln i Aspudden utvidgas

En bra lekplats har både plana ytor med lekredskap och direktkontakt med natur där barnen hitta pinnar och kottar och myror, klättra i träd, kana på berghällar och leka gömma. Foto: VTP Miniorerna

Rovfågelparken ligger mellan kvarteren Rovfågeln och Lärkfalken i Aspudden, intill Hövdingavägen. De boende i kvarteret och förskolan Måsen i kvarteret vill ha en upprustning av lekplatsen Rovfågeln. Ca 150 barn bor eller går på förskolan i det här området av Aspudden. Förskolan har ingen egen gård. Behovet av en bra lekplats är stort. De boende vände sig genom Ylva Mårtens till BUMS för att få synpunkter. Bums lämnade ett förslag som innebär att lekplatsen utvidgas från 300 m2 till 1 400 m2. Ett litet skogsområde i parken blir en del av lekplatsen, med bland annat en rutschbana och en pulkabacke.  De boende och förskolan stöder förslaget. Det är vanligt att lekplatser och förskolegårdar är onödigt snålt tilltagna. Det finns ofta möjlighet till utvidgning utan att några andra intressen blir lidande.
Förslaget gick till Stadsdelsförvaltningen som svarade att man inte har medel för en upprustning i år.
Du kan se förslaget här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s